Masarykovo nádraží – CBD

Projekt je v současné době v přípravné fázi, a to s ambicí, aby spolu s projektem Florentinum vytvořily centrální obchodní čtvrť v Praze. Jakmile bude dokončena, nabídne se smíšený vývoj s důrazem na kancelářské prostory, maloobchodní a obytné bydlení, včetně rekonstrukce a modernizace historické Masarykovy stanice.

Projekt revitalizace pozemků v okolí Masarykova nádraží vychází z dílny architektonického ateliéru  Zaha Hadid Architects. Celý záměr se snaží maximálně respektovat historii území a stávající zástavbu a zároveň vytvořit mimořádné architektonické dílo, které se stane nedílnou součástí moderní podoby města Prahy.

Projekt bude realizován v několika etapách s plánovaným dokončením v letech 2022 – 2025 a nabídne v až 100 000 m2 nových kancelářských ploch, obchodů, restaurací a kaváren. Velký důraz je v celém projektu věnován veřejným plochám, zeleni a městským parkům.

Navržené unikátní zastřešení kolejiště Masarykova nádraží by pak mělo poskytnout nové propojení území Prahy 1 s Karlínem a Žižkovem.

Architekt: Zaha Hadid ; ArchitectsRozsah 100 000 m2 Typ: Komerční, Lokalita Česká republika – Praha, Stav: V přípravě

Zdroj.: PENTA REAL ESTETE; web projektu: https://www.masaryckaspojuje.cz/