Strážnický Taxi tým nikdy nespí

Strážnický Taxi tým nikdy nespí

Při kontrolní akci na Letišti Václava Havla strážníci z Taxi týmu chytili nepoctivého taxikáře, který si neoprávněně účtoval hotovost.

Přepravu měli zahraniční turisté předem placenou, přesto si za jízdu z hotelu na Praze 8 na letiště řekl taxikář ještě o tisíc korun. Pod tíhou argumentů nakonec překvapeným turistům hotovost vrátil a strážníkům rád zaplatil pokutu ve výši 10 tisíc korun.

Dalšího nepoctivého taxikáře strážníci odhalili v rámci součinnostní akce se zaměstnanci magistrátu. Řidič si z Mostecké do Jakubské ulice řekl o necelých 2 tisíce korun. První tisícikorunu, kterou mu klienti předali, nepoctivý řidič hbitě vyměnil za stokorunovou bankovku a požadoval další peníze. Nakonec z figurantů „vymámil“ celkem 3 tisíce korun. Když ho strážníci zastavili, popřel i to, že vůbec někoho vezl. Až za asistence státních policistů peníze v autě „nalezl“. Na dotaz strážníků, co že je to za peníze, suše odpověděl, že jsou to jeho vydělané peníze. Znovu popřel, že by před chvíli vyložil klienty, a protože nezapnul taxametr, nebylo možné z něj vytisknout informace o poslední jízdě. Na otázku, jak tedy mohl vydělat peníze, když nikoho nevezl, neodpověděl. Jen mlčel. Pod tíhou důkazů nakonec s velkým údivem a neochotou ukradené peníze vrátil.

Jako poslední „dobrý úlovek“ se strážníkům na žádost státní policie podařilo dohledat vozidlo taxi, které si k odvozu z místa činu objednali pachatelé protiprávního jednání. Řidič taxi služby vůbec netušil, koho přepravuje.

Městská policie doporučuje, aby se ti, co se cítí být poškozeni nepoctivými provozovateli přepravních služeb, neprodleně obrátili na tísňovou linku 156. Rychlost oznámení výrazně zvyšuje šanci strážníků nepoctivé taxikáře dohledat a začít je v rámci zákonných oprávnění řešit. Spolupráce veřejnosti se strážníky v mnoha případech znamená větší naději, jak s nepoctivými taxikáři „zatočit“.

Zdroj včetně ©foto TZ, LJM