Výroba čárových kódů - pohodlné účtování produktů! www.pestrapraha.cz

Výroba čárových kódů – pohodlné účtování produktů!

Čárové kódy jsou nejpohodlnějším způsobem, jak identifikovat a individualizovat zboží a výrobce. Tento typ etiket usnadňuje a urychluje monotónní práci s ručním počítáním produktů pro prodej, přepravu a skladování. Čárové kódy jsou vytištěny na samolepicím podkladu a výrobky jsou jimi označeny pro další skenování a automatizaci procesu.

Kde jsou potřeba čárové kódy

Samolepky s čárovými kódy jsou nepostradatelné v logistice a obchodu. Usnadňují proces účtování zboží, jeho skenování při prodeji, inventarizaci ve skladech. Obsahují také údaje o výrobci produktu. Podle svislých černých pruhů s čísly lze snadno zjistit, ze které země byl produkt dovezen, protože každý výrobce má přidělen unikátní EAN kód.

Čárové kódy lze navíc nalézt na vizitkách, vstupenkách, kartách, ale i v lékařství a přístupovém systému do některých prostor.

Protože čárové kódy obsahují důležité informace, výroba štítků s čárovými kódy musí být té nejvyšší kvality.

Vlastnosti výroby samolepicích čárových kódů

Obrázek štítku s čárovým kódem je tvořen speciálními počítačovými programy. Moderní tiskárny a designová studia disponují speciálním softwarem a specialisty, kteří vyvíjejí a tisknou čárové kódy přesně v takové podobě, jaká je potřeba – požadovaný tvar, délka a provedení.

V první řadě je nutné vygenerovat samotný kód a vytvořit samolepicí design. Během vývoje je důležité kontrolovat, zda jsou všechny prvky čárového kódu správně vytvořeny. Pokud ztratíte byť jen malý detail, riskujete, že získáte nečitelný kód. Před výrobou těchto štítků je proto nutné schválit shodu optických a geometrických charakteristik kódu.

Po schválení návrhu se zvolí způsob tisku. Nejoblíbenější a nejoptimálnější je termotransferový tisk, při kterém dochází k přenosu barviva z pásky na etiketu díky okamžitému bodovému ohřevu pásky tepelnou hlavou v oblasti kontaktu se základnou.

Tento typ tisku provádí speciální tiskárna na role s lepicí základnou. Mezi používané materiály patří termopapír, obyčejný papír, karton, polypropylen, nylon nebo saténové stuhy. K výrobě se zpravidla používají různé druhy stuh – v závislosti na vlastnostech skladování produktu: Pryskyřičná, VOSKOVÁ nebo smíšený typ.

Díky tomu jsou získávány samolepicí čárové kódy pro automatizaci účetnictví, výroby, prodeje zboží a jeho pohodlné uložení ve skladu. Takové štítky se snadno nanášejí na jakýkoli povrch a jsou odolné vůči chemickým vlivům, oděru a dalším faktorům.

Hlavní předností tisku čárových kódů je rychlost a možnost výroby libovolného počtu etiket a nejrůznějších materiálů. Objednejte si tedy samolepicí čárové kódy v libovolném množství a moderní vybavení zajistí kvalitní tisk etiket, které usnadní proces výroby, účtování a prodeje produktů podle všech pravidel!

Zdroj včetně ©foto  TZ | PR, LJM