V CHUCHLE ARENĚ ZAČÍNÁ PARKUROVÁ SEZÓNA 2023

V Chuchle Areně zahajuje parkurová sezóna 2024

Ve středu 1. května bude v Chuchle Areně Praha zahájena letošní parkurová sezóna.

Celkem nabízí šest kapitol, v každém z následujících měsíců je parkurům vyhrazen jeden termín. Vrcholnými akcemi budou červnový CSIO3 CET Prague Cup a zářijová Velká cena Prahy, zařazená do celoročního seriálu Český skokový pohár. V rámci sezónní premiéry se bude závodit prvních pět květnových dnů a nabitý program vyvrcholí nedělním třetím ročníkem Memoriálu Jany Holé.

O letošní úvodní závody v Chuchle Areně Praha je obrovský zájem, pořadatelé dokonce původní čtyřdenní propozice rozšířili o středeční datum. Chuchelské kolbiště čeká v osmadvaceti jednotlivých soutěžích porce více než 1200 startů. Ve středu 1. května proběhnou od 10 hodin první tři soutěže, další dny se začíná již v 8 hodin (čtvrtek a pátek po osmi soutěžích, sobota pět a neděle čtyři). Do nedělního Memoriálu Jany Holé, parkuru obtížnosti T* s výškou překážek do 145 cm, je nahlášeno 29 dvojic. Hlavní soutěž celého programu začne, podle délky trvání předchozích, cca v 15 hodin.

Vstup pro diváky je po všechny dny volný.

První dva ročníky Memoriálu Jany Holé se konaly ve druhé části sezóny, letos tato soutěž, pojmenovaná na počest jezdkyně, trenérky, rozhodčí, mezinárodní stavitelky parkuru a členky OV ČJF Severomoravské oblasti, sezónu v Chuchle Areně Praha zahajuje. Loňský vítěz Miloslav Příhoda  letos nestartuje, ale představí se premiantka úvodního ročníku Alžběta Morávková.

Zdroj včetně ©foto TZ, LJM