ViaGo Lima - dospělý elektroskútr pro dva s dojezdem přes 100 km ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.cz

ViaGo Lima dospělý elektroskútr pro dva s dojezdem přes 100 km

Dospělý elektroskútr pro dva s dojezdem přes 100 km

Vloni představená česká značka elektroskútrů ViaGo se na našem trhu úspěšně rozšiřuje. Motorky a skútry jsou nyní kromě brněnského showroomu k vidění a vyzkoušení také v pražské prodejně Peugeot Domanský a v Ostravě u pimpala.cz. Nabídka zahrnuje široké spektrum modelů od skútrů v cenové hladině od 35 tisíc korun, na kterých lze jezdit i bez řidičského oprávnění, až po výkonné motorky se silnou baterií a velkým dojezdem. Nyní představila značka nový dospělý elektroskútr ViaGo Lima.  

ViaGo Lima - dospělý elektroskútr pro dva s dojezdem přes 100 km ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.czViaGo Lima je univerzální stylový skútr do města i na delší výlety. Motor o výkonu 4000 W mu dodává potenciál pro velmi svižnou akceleraci a jízdu rychlostí až 85 km/h. V kombinaci s kvalitní 50Ah Li-on baterií nabízí skútr dojezd až 110 km. V případě potřeby lze baterii dobít z běžné elektrické zásuvky, nabití z nuly do plné kapacity trvá přibližně 6 hodin. ViaGo Lima je konstruován pro dva jezdce, čemuž odpovídá design pohodlně polstrovaného prošívaného sedla a nosnost až 170 kg. Celková hmotnost 115 kg (včetně baterie) umožňuje jak svižný rozjezd, tak i velmi snadnou jízdu v rušném městském provozu, bezpečnost podporují kotoučové brzdy na obou kolech. Díky tomu je skútr vhodný i pro začátečníky. O rychlosti, aktuálním stavu baterie, dojezdu a ujetých kilometrech informuje řidiče přehledný a za všech okolností dobře čitelný displej. Jízda na skútru ViaGo Lima vyžaduje řidičské oprávnění skupiny A1 (od 16 let) nebo řidičský průkaz na automobil.

Pod sedlem ukrývá ViaGo Lima praktický a uzamykatelný úložný prostor, který pojme povinnou výbavu a malý nákup, sedlo lze pohodlně odemknout pomocí otočení klíčku v zapalování. Pod řídítky je navíc k dispozici uzamykatelná schránka pro telefon a doklady s USB-A konektorem, který lze využít pro dobíjení uloženého smartphonu. Kromě toho lze skútr doplnit o velký, samostatně dodávaný a designově sladěný zavazadlový box za sedlo.

Vyjímatelná baterie a kvalitní battery management

Velkou výhodou je snadno vyjímatelná baterie. To významně usnadňuje nabíjení uživatelům, kteří nemají garáž či snadný přístup k venkovní elektrické zásuvce, a zároveň lze díky tomu snadno doplnit energii do baterie v průběhu dne na cestách. Dobíjecí adaptér má velikost větší notebookové nabíječky, lze ho uložit do prostoru pod sedlo.

Velká část elektrických motocyklů a skútrů na trhu se kvůli dosažení nižší ceny prodává s technologicky starší olověnou nebo gelovou baterií. To se však odráží na kvalitě a výdrži – vzhledem k běžným provozním podmínkám a delšímu stání v zimních měsících je zpravidla třeba takovou baterii do 2 let vyměnit. Skútr Lima je stejně jako všechny další modely ViaGo dodáván s moderní lithium-iontovou (Li-Ion) baterií. Ta nabízí až trojnásobnou životnost, velké množství nabíjecích cyklů (přibližně 1200 vs. 400 u olověné baterie) a po zhruba 1000 nabíjecích cyklech poskytuje stále asi 80 % kapacity. Kromě toho zajišťuje až o 30 % delší dojezd a je výrazně lehčí, což přispívá k lepším jízdním vlastnostem.

Kromě toho je motorka vybavena také špičkovým „battery management systémem“ (BMS), který baterii chrání a umožňuje zobrazovat reálný dojezd. Uvedený systém zajišťuje optimální správu baterie, prodlužuje její životnost a poskytuje přesné informace o zbývající energii. Reálný dojezd všech elektroskútrů závisí stejně jako spotřeba paliva u tradičních motocyklů na stylu jízdy, profilu terénu a zatížení.

ViaGo Lima je v nabídce ve dvou barevných variantách – modré s hnědým sedlem a tyrkysové s červeným sedlem. Každý objednaný motocykl ViaGo je před dodáním sestaven, zkontrolován a detailně nastaven v odborném a autorizovaném moto servisu Daemons Moto Custom. Zákazník obdrží paletu, ze které motorku sundá a okamžitě jezdí. Skútr ViaGo Lima lze zakoupit v jedné ze tří kamenných prodejnách (Praha, Brno a Ostrava) nebo také online za cenu 84 990 Kč.

Zdroj včetně ©foto TZ | PR, ljm