koncerty letňany

Světoznámí muzikanti letos míří do Letňan

Fanynky a fanoušci muziky budou mít letos v Letňanech žně. Koronavirový hudební půst už snad končí a do Česka se chystají hvězdy světového formátu. Kdo chce zažít všechny jejich show, bude mít slušně našlapaný program.

Timmy Trumpet

12. března, PVA Expo Praha

Jako první vás už za pár dní rozehřeje a naladí na našlapanou letňanskou hudební sezonu Timmy Trumpet  a jeho Freak Show. Rodák z Austrálie, vlastním jménem Timothy Jude Smith, patří k nejoblíbenějším dýdžejům současnosti. Nejdříve propadl jazzu, teprve pak ho zaujal house, takže nejen mixuje, ale k tomu i hraje naživo na trumpetu. Spolu s ním se v Letňanech představí i další dýdžejská šestice.

Rammstein

15. a 16. května, letiště Letňany

Němečtí Rammstein chystají v rámci svého letošního stadionového turné do Letňan hned dvoják, neboť pro jejich fanouškovskou základnu už je jeden pražský koncert málo. Lístky jdou doslova na dračku, takže jestli nechcete kapelu minout, kupte vstupenky raději hned – první termín už předprodej hlásí jako vyprodaný podobně jako skoro všechny jejich další letošní evropské koncerty. Jak je u kapely Rammstein zvykem, publikum čeká nejen opulentní poslech, ale i velká pyrotechnická show.

Imagine Dragons

5. a 6. června

Také Imagine Dragons přidali druhý pražský koncert pro obrovský zájem fanynek a fanoušků a i na ten vstupenky rychle zmizely. Koncerty jsou součástí Mercury World Tour, na niž americká kapela jede u příležitosti vydání svého alba Mercury – Act 1, a právě v Praze evropská část turné odstartuje. Imagine Dragons jsou jednou z nejprodávanějších rockových kapel současnosti a říká se o nich, že kolem roku 2010 dokonce rock znovu objevili.

Guns N’ Roses

18. června, letiště Letňany

V roce 2020 museli Guns N’ Roses své turné zrušit, letos na něj navazují. Bude to koncert nejen pro pamětníky, ale i pro ty, kteří stále obdivují hardrockovou klasiku. Guns N’ Roses začali hrát v roce 1985 v americkém Los Angeles, a i když to s nimi šlo na konci devadesátek trochu z kopce, dokázali se znovu vrátit na pódia. Z původní kapely zbyli v nynější sestavě Axl Rose, Slash a Duff McKagan.

Festival Prague Rocks

22. června, letiště Letňany

V Praze se na jednodenním festivalu setká výkvět světové rockové a metalové scény. Největší hvězdou třetího festivalového ročníku je nesporně Metallicana programu jsou ale také Five Finger Death Punch, Red Fang, Steel Panther a další kapely. Legendární Metallica hraje od roku 1981 a kromě toho, že za svou kariéru vydala na 110 milionů alb po celém světě a získala spoustu cen, zapsala se dokonce i do Guinnessovy knihy rekordů. A to díky tomu, že v roce 2013 koncertovala jako první kapela během roku na všech sedmi kontinentech světa, tedy včetně Antarktidy

Zdroj: https://ctvrtak.cz/ Text: Jana Bohutínská, Foto: Profimedia.cz/Timmy Trumpet