FK Dukla Praha Pestrá Praha

Dukla ani napodruhé nevyhrála. Stále nedala gól

Po těsné prohře s Líšní v prvním kole Dukla nedokázala dostatečně zareagovat a v Opavě prohrála 0:3. Po dvou kolech je tak stále bez bodu.

Někteří diváci se ještě ani nestačili usadit na sedadlech, když se Opava dostala do vedení. V 5. minutě utkání zahrávali domácí autové vhazování. Po něm přišel centr Macháčka do našeho vápna, který přistál přímo na hlavě Miloše Kopečného. Opavský obránce dokázal zakončit i přes dva dobře postavené hráče Dukly a poslal Slezany do vedení.

Bohužel ve 12. minutě Opava náskok ještě navýšila. Bartosz Pikul si připravil míč a ze vzdálenosti dobrých pět metrů před naším vápnem perfektní střelou do růžku na zadní tyč upravil skóre na 2:0.

O 2 minuty později mohla Dukla snížit. Po akci z levé strany propadl míč na střed, kde operoval David Kozel, který so dobrým dotekem připravil prostor na střelu. V dobré příležitosti ale poslal míč jen nad břevno opavské branky.

Dukla byla i nadále aktivní, když se ale blížila k vápně soupeře, tak chyběla přesnost a někdy také přímočarost na branku.

Opava ale také byla velmi nebezpečná a měla spoustu příležitostí k odskoku do ještě většího gólového trháku. Naposledy se hráči slezského týmu z gólu radovali v 82. minutě. Střídající Tomáš Rataj zužitkoval chybu v rozehrávce Dukly a stanovil tak konečné skóre. Dukla prohrála 0:3 a dál zůstává bez bodu a vstřelené branky.

Co na to trenér? Petr Rada (FK Dukla):

Zdroj: https://www.fkdukla.cz/ ; LJM