Koncert violoncellistky Terezie Kovalové

Koncert violoncellistky Terezie Kovalové a klavíristy Jana Veselého

 Violoncellistka Terezie Kovalová a klavírista Jan Vesely oficiálně poprvé vystoupí jako duo na koncertu Spheres of Strings!

Koncert Spheres of Strings & otevřená afterparty 24. a 25. března 2023, eventové centrum Sněmovní 7, Malá Strana, Praha 1 Vystoupí: violoncellistka Terezie Kovalová a klavírista Jan Vesely

Nejžádanější česká violoncellista Terezie Kovalová a ambasador PETROF klavírů Jan Vesely vystoupí poprvé oficiálně jako duo na dvojkoncertu Spheres of Strings. V unikátním sloupovém sálu eventového centra Sněmovní 7 na Malé Straně pozvou diváky do sfér klasické, současné i filmové hudby. Pro velký zájem se bude po koncertě konat otevřená after party.

Dvojkoncert se odehraje v pátek 24. a v sobotu 25. března 2023 ve Sněmovní 7. Mladí hudebníci nabídnou multižánrový zážitek nejen pro veřejnost, ale i pro 100 VIP hostů z oblasti kultury a podnikání. Pro ty, kdo si nestihli zakoupit vstupenku, bude ve stejném prostoru po koncertě 25. 3. 2023 od 20:45 otevřená after party. Jan s Terezií tu uvedou dvě skladby jako přídavek.

„Poprvé se představíme jako duo, a to vnímáme jako jedinečnou událost. Chceme dát možnost alespoň na after party i těm, na které se nedostalo místo v sále,“ vysvětlil Jan Vesely. Koncert Spheres of Strings se bude konat v unikátním sloupovém sále eventového centra Sněmovní 7, které je partnerem akce.

„Hráli jsme si s konceptem akce tak, aby fungoval komplexně. Koncertem chceme uvést dva umělce, které pojí zájem o stejnou hudbu. A právě sféry symbolicky určitou oblast zájmu vymezují. Zároveň umožňují propojení do jednoho celku,“ sděluje Aneta Hüblová, pořadatelka Spheres od Strings. Toto pojetí lze najít napříč celou akcí. Žánrové sféry hudby v dramaturgii, světelné a speciální efekty pro umocnění „sférické“ atmosféry i rozvržení sezení v kruhových vzdalujících se řadách. Vizuálně tak náznak sféry vznikne i prostřednictvím samotných diváků.

Terezie Kovalová a Jan Vesely spolupracují již delší dobu. V prosinci 2022 jim vyšel coverový videoklip The Show Must Go On a už v roce 2020 složili společnou skladbu Moonlight. Terezie Kovalová se svěřila o spolupráci s Janem: „Roky jsem hledala klavíristu, se kterým bychom si sedli a mohli hrát žánrově pestrý mix, ve kterém si doplním potřebu klasické hudby, ke které se v posledních pár let nedostávám až tak často.“

Na koncert se těší i Zuzana Ceralová Petrofová, která stojí v čele největšího evropského výrobce klavírů a pianin PETROF. „Moc se na koncert Jana a Terezie těším. Mám ráda hudební překvapení a tady to bude zaručené. Honzovu tvorbu sleduji už od jeho útlého mladí a moc mu fandím“. PETROF je partnerem koncertu Spheres of Strings nejen v Praze. Už nyní jsou v prodeji vstupenky na další koncert, který proběhne 14. dubna přímo v PETROF Gallery v Hradci Králové.

Pořadatelé zvou všechny, kdo si nestihli koupit vstupenky na pražský koncert, k návštěvě after party 25. března ve Sněmovní 7 od 20:45. Vedle hudebního přídavku se návštěvníci mohou těšit i na speciální drinky od Beefeateru a Cawina.

Zdroj včetně ©fota TZ, LJM