Loupež před zavíračkou

Policisté pátrají po maskovaném muži, který se zbraní v ruce přepadl čerpací stanici v Praze 10

Kriminalisté pracují na objasnění případu, který se stal v úterý 9. května večer na jedné z čerpacích stanic v Černokostelecké ulici v Praze 10.

Kolem dvaadvacáté hodiny, tedy chvilku před zavíračkou, uklízel zaměstnanec provozovnu a odpad odnášel ven. Když se vracel zpátky a byl u vstupních dveří, nečekaně na něj vyrukoval maskovaný muž, který z bundy vytáhl krátkou střelnou zbraň, natáhl závěr a se slovy: „Naval prachy“ chtěl natlačit zaměstnance dovnitř stanice. Ten se však nedal, muže s kuklou vystrčil ze dveří ven a snažil se před ním dveře zavřít. Útočník pochopil, že nic nedostane a s nepořízenou utekl neznámo kam.

Policisté po oznámení události okamžitě vyrazili na místo a začali prohledávat okolí, bohužel útočníka nenašli, a proto po něm stále pátráme. Ačkoli je podezřelý maskován, věříme, že podle oblečení nebo stylu chůze by mohl být poznán. Pokud k němu máte jakékoli informace, kontaktujte prosím linku 158. Děkujeme.

Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Zdroj včetně ©fota TZ, LJM