Fotbalisté Viktorie Žižkov se po roce probojovali zpět do druhé ligy

Fotbalisté Viktorie Žižkov se po roce probojovali zpět do druhé ligy

V odvetě play off ČFL v sobotu svěřenci trenérů Václava Kotala (70) a Michala Horňáka (53) porazili doma Domažlice jednoznačně 4:0, první zápas na soupeřově hřišti skončil bez branek.

V závěru nastoupil za pražský tým i bývalý reprezentační útočník Václav Kadlec (31), pro kterého to bylo nejspíš poslední utkání v kariéře. Televizní stanici Nova řekl, že kvůli zdravotním problémům zřejmě v 31 letech definitivně s fotbalem skončí.

„O postup jsem nikdy nehrál, je to pro mě novinka. Je to pro mě dost emoční, protože je to s největší pravděpodobností můj poslední zápas. Abych tři měsíce netrénoval a potom se připravil na jeden zápas, to úplně nejde. Bohužel tu zátěž to nesnese, tak to je,“ uvedl Kadlec, který v jarní části ČFL nastoupil teprve podruhé.

Někdejší velký talent ukončil kariéru kvůli potížím s kolenem už v roce 2020, kdy byl hráčem Sparty. O rok později se však k fotbalu vrátil v Mladé Boleslavi a loni v zimě přestoupil do Jablonce. V září se přesunul na Žižkov. Na podzim se objevil v deseti zápasech ČFL a jednou skóroval.

Vyprodaná Seifertka aplaudovala Viktorce k návratu do druhé ligy

Viktoriáni utkání jednoznačně opanovali a nejlepším letošním výkonem si suverénně došli pro toužebný postup. Už v první půli se prosadili BatiojaŘezáč a Voltr, po přestávce dal chycenou penaltou gólman Švenger všem důrazně najevo, že se hodlá s ČFL rozloučit nulou a po trefě Treglera už mohly propuknout mohutné oslavy.

Zdroj včetně ©foto https://www.livesport.cz/ , https://www.fkvz.cz/, LJM