308, derby mezi Slávií a Spartou

V 308. derby mezi Spartou a Slávií v Edenu zřejmě o fotbal moc nešlo

Od prvního hvizdu bylo patrné, že hráči obou týmů jsou pře motivováni, později se ukázalo, že na tom jsou podobně celé realizační týmy…

308, derby mezi Slávií a SpartouStačí se podívat na statistiky zápasu bylo odpískáno 49 faulů, rozdáno 11 žlutých, dvě červené karty hráčům a dvě červené karty vyfasovali členové realizačních týmů…  Zápas skončil remízou 1:1, oba góly padly z penalt!  Vyrovnávací ze strany Sparty navíc 1 minutu po devítiminutovém nastavení!

Jakýmsi logickým vyvrcholením bitvy byla pošťuchovaná připomínající rvačku v okresním přeboru mezi kapitány obou týmů a  mezi některými členy realizačních týmů. Vyloučení kapitánů podtrhlo pekelnou atmosféru v Edenu. Situace si zřejmě žádá hlubší analýzu, chcete-li šetření uvnitř obou klubů. Podobné scény na hřišti před TV kamerami nejsou dobrým vzorem pro mládež a fanoušky.

Náš obdiv si zaslouží parta rozhodčích. Podle komise rozhodčích fotbalové asociace hlavní arbitr Ladislav Szikszay i jeho asistenti ve vyhroceném derby Slavie se Spartou (1:1) obstáli. „Jejich výkon nebyl hlavní příčinou toho, v jakém duchu bylo utkání odehráno,“ uvedla komise. Přesto sudím vyčetla chybu: hostující bek Ángelo Preciado měl být ve 21. minutě za faul na Lukáše Provoda vyloučen. Dostal však jen žlutou. Čímž dle našeho názoru chybně ovlivnili celý zápas. 

Zdroj včetně ©foto https://www.livesport.cz/ ; https://www.idnes.cz/ , LJM