Slavia-nově-vede-ligovou-tabulku

Slavia ovládla vršovické derby a je první

Sparta padla 3:1 v Mladé Boleslavi. Výhru Slávie nad Bohemians 2:0 zařídili Tomič a Chytil.

Škoda, že Bohemka padla, to nám bylo trochu líto, ale je to derby. 

Fotbalisté Slavie potvrdili v závěrečném zápase 13. kola FORTUNA:LIGY papírové předpoklady, když porazili Bohemians 2:0. O vítězi utkání rozhodl ve 20. minutě parádním dalekonosným projektilem slovenský obránce Michal Tomič (24), pro kterého šlo o první přesný zásah v sešívaném dresu. Ještě v první půli byl blízko navýšení slávistického vedení Mojmír Chytil (24), v obrovské příležitosti ale trestuhodně minul opuštěnou bránu. Po změně stran si ovšem i on spravil chuť a dal skóre konečnou podobu. Hosté tak dokráčeli pro plný bodový zisk, čímž v tabulce poskočili na vedoucí pozici s náskokem jednoho bodu na Spartu.

BOLESLAV PO ČTYŘECH LETECH SKOLILA SPARTU FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 3:1 (2:1)

BOLESLAV PO ČTYŘECH LETECH SKOLILA SPARTUBoleslavští po čtyřech neúspěšných letech, v nichž ze sedmi ligových mistráků prohráli čtyři venku a tři doma, Spartu přemohli v kvalitním duelu. Po herně vyrovnaném prvním poločase ve druhém ubránili těsný náskok a pár minut před koncem přidali třetí pojišťující gól za nadšeného skandování většiny přítomných diváků z vyprodaných ochozů.

„Jsme rádi, že jsme zvládli utkání proti rozjeté Spartě, která potvrdila kvalitu a svoji dominanci na balónu. Osobně mám na Spartu samé dobré vzpomínky, špatné jsem zapomněl a dokud budu hrát, tak to bude pro mě vždy speciální utkání,“ přidal se kapitán boleslavského týmu Marek Matějovský.

Sparťanský kouč Pedersen Brian Priske byl pochopitelně o poznání smutnější: „S výkonem spokojený nejsem, často jsme se špatně rozhodovali a nevyhodnocovali správě situace, jak překonat soupeře, kdy dát průnikovou přihrávku. Věděli jsme s čím Boleslav přijde, že má vysokého Ysufa a rychlé hráče na brejky, nebo na sbírání Ysufových hlaviček.“

Zdroj včetně ©foto https://www.livesport.cz/ & https://www.fkmb.cz/ ; LJM