Strážníci na konci školního roku v maximálním počtu opět obsadí přechody ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.cz

Strážníci v maximálním počtu opět obsadí přechody

Konec školního roku je tu

Bezpečnost dětí je naší prioritou, chceme, aby si užily prázdniny bezstarostně a zdravé. Apelujeme proto na řidiče, aby byli obzvláště v tomto období obezřetní a přizpůsobili svoji jízdu dětem, kteří už jsou jednou nohou na prázdninách. Velkou službu pro ně udělají i rodiče, pokud svým ratolestem připomenou, jak se správně v silničním provozu chovat. Nezapomeňte, že vy jdete dětem příkladem.

Na přechodech jsme s vámi po celý školní rok a ne jinak tomu bude tento poslední týden.

Dvě stě třicet strážníků dohlédne na 159 nejrizikovějších přechodů u 134 vybraných základních škol. Pražský primátor Bohuslav Svoboda k tomu dodává: „Přechod ze školního do prázdninového režimu je příjemný, ale musí být hlavně bezpečný. Díky pražským strážníkům za to, že na něj dohlédnou a dětem i rodičům pomohou vykročit pravou a zdravou nohou do letního období.“

S koncem školního roku se pojí také oslavy, hlavně starších dětí a mladistvých. Strážníci proto zaměří svou pozornost také na parky v okolí škol a na další odpočinkové oblasti, kde se děti a nezletilí po vyučování scházejí. Zajímat se budou hlavně o to, zda se vedle zábavy nevěnují i alkoholu. Kontrolám se nevyhnou ani zábavní kluby, bary a restaurace.

Zdroj včetně ©foto TZ