Nové vozy pro podporu provozu. Záchranná služba převzala inspektorské Tuaregy ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.cz

Záchranná služba převzala inspektorské Tuaregy

Vozový park Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy posílí dvojice nových automobilů Volkswagen Tuareg.

Vozidla budou používat inspektoři záchranné služby, kteří se vedle podpory běžného provozu zaměřují na řešení nestandardních situací a mimořádných událostí, kdy působí jako vedoucí zdravotnické složky.

Inspektoři jsou v řadě situací klíčovými pracovníky pro provoz záchranné služby, což potvrzují i mimořádné události z poslední doby. Proto mám velkou radost, že jsme mohli přispět k modernizaci vozového parku právě pro tuto složku záchranné služby. Věřím, že budou nové vozy spolehlivou oporou při jejich nelehké práci,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví.

Stejný typ vozidla se už osvědčil u kolegů z ostatních složek integrovaného záchranného systému. Vážíme si soustavné podpory našeho zřizovatele, díky které záchrannou službu v hlavním městě neustále rozvíjíme. Nové velitelské vozy inspektorů se budou obratně pohybovat v náročném pražském provozu a zároveň poskytují dostatek prostoru pro umístění potřebného vybavení, a to i pro zásahy u mimořádných událostí,“ říká Petr Kolouch, ředitel ZZS HMP.

Dvojice vozů Volkswagen Tuareg 3.0 má výkon 170 kW. V prostorách vozů je rozsáhlé zdravotnické vybavení srovnatelné se standardními sanitními vozy, zároveň je zde ale k dispozici rozsáhlejší množství speciálních léčiv a také výbava pro zásahy u mimořádných událostí včetně přístrojů pro detekci nebezpečných látek nebo organizačního vybavení.

Od dalších vozů záchranné služby se vozy odlišují pro rychlou identifikaci ostatními posádkami a složkami IZS i zeleným světelným výstražným zařízením, které doplňuje standardní modrou a červenou barvu.

Zdroj včetně ©foto TZ, LJM