Praha web moje město

Hlavní město podpoří návrat Pražanů do ulic metropole novou kampaní Moje město – Objevuj Prahu

Pražský magistrát společně s metropolitním Hitradiem City zahájil novou kampaň k podpoře restaurací a kulturního života v Praze. Cílem projektu Moje město – Objevuj Prahu je podpořit každodenní aktivní život v ulicích metropole v různých oblastech a motivovat Pražany k návštěvě zajímavých míst a podniků v celém městě.  Na stránkách mojemesto.cz naleznou lidé inspiraci pro trávení volného času – tipy na restaurace, kavárny, galerie, divadla, ale i zajímavá pražská zákoutí, stejně jako praktické informace o dění v Praze a pozvánky na kulturní a společenské akce.

„Chceme město po pandemii zase trochu rozhýbat. Proto podporujeme projekt Moje město, protože spojuje příjemné s užitečným. Provozovatelům zajímavých míst nabídne způsob, jak na sebe upozornit a získat nové zákazníky, a to úplně zdarma. Návštěvníci i místní zase díky němu můžou poznat podniky či památky, o kterých doteď neměli tušení,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Hlavní město novou kampaní motivuje návštěvníky metropole k zavítání do různých podniků a míst v celé Praze, ať už se jedná o oblasti gastronomie, obchodu a služeb, kultury, ale i aktivit navázaných na pražské památky. A chybět nebudou ani zážitková místa, která provozují nebo zřizují pražské organizace, například Zoo Praha nebo Botanická zahrada hl. m. Prahy. Cílem nové kampaně je podpořit pražské podnikatele a instituce po omezeních a sníženém zájmu o návštěvu v důsledku pandemické situace.

„Abychom podpořili kulturní a společenský život v Praze a místní podnikatele, pokračujeme v propagaci hlavního města a atraktivit, které nabízí, tentokrát kampaní Moje město – Objevuj Prahu. Pražané i všichni tuzemští návštěvníci najdou na jednom místě kulturní přehled, tipy na restaurace nebo další zajímavosti, co se kde děje. Díky tomu si můžeme snadno třeba naplánovat zážitky nabitý víkend  nebo si jen po práci zajít do divadla a v jeho blízkosti si vybrat restauraci s nejlepším hodnocením,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast kultury Hana Třeštíková.