Nejlepší cyklistické trasy v Praze pro rodiny s dětmi

Nejlepší cyklistické trasy v Praze pro rodiny s dětmi

Praha je město s nespočtem krás a tajemství, které čekají na objevení.

Co kdybyste je mohli prozkoumat na kole s vašimi dětmi a zažít nezapomenutelné rodinné dobrodružství? V našem novém článku vám představíme nejlepší cyklistické trasy v Praze pro rodiny s dětmi, od zelených parků a zahrad až po historické a kulturní památky. Dozvíte se také, jak vám při takovém objevování může pomoci tažné lano na kolo. Pokud hledáte inspiraci pro aktivní způsob trávení času s dětmi a zároveň chcete poznat Prahu z jiného úhlu, tento článek je přesně pro vás!

Cyklistické trasy v Pražských parkech a zahradách

Parky a zahrady Prahy jsou ideálními místy pro rodinné cyklistické výlety. Stromovka, bývalá královská obora, nabízí nádherné zelené prostředí pro odpolední projížďku. Letenské sady jsou dalším skvělým místem, kde se můžete kochat výhledy na Prahu a užívat si zábavné aktivity pro děti. Havlíčkovy sady, známé také jako Grebovka, vás pak překvapí svým vinařským charmem.

Cyklostezka podél Vltavy

Smíchov a Vyšehrad: Historie setkává přírodu

Cyklostezka z oblasti Smíchova k Vyšehradu je jedním z nejpopulárnějších úseků podél Vltavy. Na Smíchově si můžete vychutnat atmosféru moderního a zároveň historického městského prostředí. Trasa pokračuje k majestátnímu Vyšehradu, který je historickým jádrem Prahy. Tato pevnost na skále nad Vltavou je obklopena rozsáhlými zahradami a parky, které jsou ideální pro relaxační přestávky během vaší cyklojízdy.

Troja: Od zoo k botanické zahradě

Troja je další úsek cyklostezky, který stojí za návštěvu. Tato oblast nabízí kombinaci přírodních a kulturních atrakcí. Zoo Praha je zárukou zábavy pro děti všech věkových kategorií, zatímco Botanická zahrada nabízí klid a relaxaci v krásném přírodním prostředí.

Podbaba a Sedlec: Klidné stezky mimo hlavní ruch

Pokud hledáte klidnější trasy mimo hluk a ruch města, oblasti Podbaba a Sedlec jsou tím pravým místem pro vás. Toto předměstí Prahy nabízí klidné a malebné cyklostezky, které vedou skrze místní přírodní rezervace a nabízejí nádherné výhledy na krajinu.

Pražský hrad a okolí

Hradčany a Pražský hrad: Poznejte historii Prahy na kole

Pražský hrad a okolní čtvrť Hradčany jsou skvělými místy pro rodinnou cyklistickou vyhlídku plnou historie a kultury. Tato oblast je domovem několika středověkých památek a klíčových historických míst, včetně samotného hradu, Lorety a Strahovského kláštera. Cyklistická trasa vás povede starobylými uličkami, kde můžete obdivovat malebné pohledy na město z výšky Hradčanského náměstí. Prohlédněte si fascinující architekturu, historické sochy a monumenty, které nádherně ilustrují bohatou historii Prahy.

Petřín a Kampa: Zelené oázy uprostřed města

Nejlepší cyklistické trasy v Praze pro rodiny s dětmiPo prozkoumání Pražského hradu a Hradčan je čas se přesunout k zeleným oázám Petřína a Kampy. Petřín je rozsáhlý park ležící na stejnojmenném kopci s nádhernými výhledy na Prahu. Najdete zde řadu atrakcí pro děti, včetně zrcadlového bludiště a Rozhledny Petřín. Kampa, malý ostrov na Vltavě, je pak domovem krásných parků a zajímavých míst jako je Muzeum Kampa. Oba tyto parky nabízí mnoho míst pro piknik nebo jednoduchý odpočinek během vaší cyklistické trasy.

Pražské cyklostezky s historickými a kulturními zastávkami

Staroměstské náměstí a Karlova most tvoří srdce Prahy a jsou skvělou destinací pro rodinný výlet na kole. Další trasa může vést po náplavce a skrz Nové Město, kde se můžete seznámit s moderní Prahou. Cyklostezky ve Vinohradech a Vršovicích vám pak nabídnou možnost objevit pražské čtvrti mimo hlavní turistický ruch.

Jak si vybrat ideální cyklistickou trasu v Praze pro vaši rodinu

Nejlepší cyklistické trasy v Praze pro rodiny s dětmiPlánujte výlety podle svých schopností a zájmů. Mějte na paměti délku a obtížnost tras, přítomnost služeb pro cyklisty a možnosti zábavy pro děti. Různé části Prahy nabízí různé typy tras a atrakcí, takže je dobré zkombinovat několik tras a prozkoumat různé aspekty města. Ať už preferujete klidné parky, rušné městské části nebo trasu podél řeky, v Praze najdete trasy pro každého. Cyklistické výlety jsou skvělou příležitostí prozkoumat město, užívat si čerstvý vzduch a trávit čas s rodinou. Příjemnou cestu!

Tažné lano na kolo – praktický pomocník pro rodiny

Pokud plánujete poznávání Prahy na kole s dětmi, zvažte využití tažného lana na kolo. Tato jednoduchá, ale geniální pomůcka vám může výrazně usnadnit cestu s mladšími dětmi nebo těmi, které ještě nemají dostatečnou vytrvalost pro delší výlety.

Tažné lano na kolo umožňuje připojit dětské kolo k dospěláckému, takže děti mohou odpočívat, když jsou unavené, aniž by museli výlet přerušit. Když si děti chtějí opět zacyklit, lze lano jednoduše odpojit. Tažné lano je také skvělým způsobem, jak udržet děti v bezpečí na frekventovanějších stezkách nebo na silnici.

Využití tažného lana na kolo při prohlídce Prahy na kole s dětmi přináší další výhodu. Umožní vám pokrýt delší vzdálenosti a navštívit více atraktivních míst bez nutnosti obav, zda vaše děti unaví. Je to také způsob, jak zažít dobrodružství na kole jako tým a posílit rodinné pouto během objevování krás Prahy.

Zdroj včetně ©fota & obr, TZ, PR, LJ?