Nejlepší výroční zprávu má CTP!

CZECH TOP 100 zveřejnilo výsledky již 30. ročníku soutěže nejlepších výročních zpráv a firemních časopisů

Nejlepší výroční zprávu má CTP!

Nejlepší výroční zprávu má CTP!Nejlepší výroční zprávu v kategorii tištěných výročních zpráv má společnost CTP Invest. Na dalších pozicích se umístily výroční zprávy Skupiny ČEZ a UniCredit Bank. Čtvrté místo z loňského ročníku obhájila výroční zpráva CFIG SE a na pátém místě se umístil nováček letošního ročníku společnost Trikaya Asset Management.

V samostatné kategorii byly letos hodnoceny výroční zprávy v elektronických verzích.

V této kategorii se vítězem stala výroční zpráva Škoda Auto, následovaná Dopravním podnikem hl.m.Prahy a výroční zprávou Volkswagen Financial Services.

„V letošním roce mne při hodnocení přihlášených výročních zpráv příjemně překvapily některé inovace. Například společnost Rema Systém využila fotografické ilustrace, které jim pro tento účel na objednávku vytvořila umělá inteligence“ uvedl Prokop Sirotek, kreativní ředitel Studio Motor a jeden z porotců soutěže.

Také letos se v rámci hodnocení soustředila pozornost samostatně na oblast výročních zpráv neziskového sektoru formou Zvláštní ceny TPA Group. Vítězem této samostatné kategorie se v letošním roce stala výroční zpráva SOS Dětské vesničky.

V souběžně běžícím hodnocení firemních časopisů se soutěžilo ve dvou kategoriích.

Nejlepší výroční zprávu má CTP!Porota hodnotila jednak časopisy, určené pro klienty a zákazníky, a jednak časopisy pro zaměstnance. V kategorii časopisů pro zaměstnance se letos na prvním místě umístil časopis GRID, který vydává CTP Invest, na druhém místě časopis GO! (ORLEN Unipetrol) a na třetím místě Frenkišák, časopis společnosti FRÄENKISCHE CZ.

Mezi časopisy pro zákazníky se na nejvyšší příčce umístil časopis A magazín, vydávaný Akademií věd ČR. Následující příčky obsadil časopis ČD pro vás (České dráhy) a Feel The Change (Kongresové centrum Praha).

Odbornou porotu tvoří profesionálové z celé řady oblastí

Finanční analytici, auditoři, grafici, umělečtí fotografové, jazykoví, polygrafičtí a komunikační odborníci. Porotci hodnotili přihlášené výroční zprávy podle více než 30 kritérií, jako například správnost a úplnost prezentovaných údajů, popis a komentář činnosti společnosti
za uplynulé období, umělecká kvalita fotografií, výtvarné pojetí a celkový estetický dojem, jazyková a stylistická správnost, propojení obsahu a výtvarného zpracování, kvalita tisku atd.

Více informací o soutěži najdete ZDE. 

Účast v soutěži

Soutěže Nejlepší výroční zprávy a firemní časopisy České republiky se může zúčastnit každá společnost, která jako prostředek komunikace s investory využívá výroční zprávu nebo firemní časopis. Výroční zprávy musí ze zákona jednou ročně vydávat společnosti, jejichž účetní závěrku ověřuje auditor. Zpráva je veřejným dokumentem a většinou vychází v tištěné podobě formou brožury. Obsahuje zejména popis firmy, přehled finančních ukazatelů s komentářem, hlavní události a složení vrcholových orgánů.

O Sdružení CZECH TOP 100

Sdružení CZECH TOP 100 vzniklo v roce 1994 s hlavním cílem pravidelně sestavovat a zveřejňovat seznam nejvýznamnějších společností v České republice a na základě porovnávání vybraných ekonomických ukazatelů je seřadit do uceleného žebříčku. V současné době vyhlašuje každoročně celou řadu žebříčků – např. 100 nejvýznamnějších firem ČR, 100 obdivovaných firem ČR apod. Dále organizuje doprovodné programy, konference a odborná diskusní fóra.

Zdroj včetně ©foto TZ, LJM