Pojištění bytu: Ochrana vaší domácnosti i peněženky ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.cz

Pojištění bytu

Ochrana vaší domácnosti i peněženky

Pojištění bytu není jen o ochraně před zimními sněhovými bouřemi či podzimními plískanicemi. Letní bouřky, přívalové deště a krupobití mohou také způsobit vážné škody na vašem majetku, včetně střechy a fasády. Máte-li sjednané pojištění bytu, chráníte se před nečekanými náklady na opravy a obnovu. Ale víte, co všechno vám pojištění bytu může přinést?

Pojištění bytu vás připraví na nepředvídatelné události

Bez ohledu na to, zda vás potká díra ve střeše, krádež stavebního materiálu nebo úder blesku, s pojištěním bytu budete na tyto situace lépe připraveni. Pojištění bytu zahrnuje jak pojištění domácnosti (tj. všeho, co se nachází uvnitř vašeho bytu), tak pojištění nemovitosti (včetně stěn, stropů, střechy a oken).

Co ovlivňuje výši pojistného?

Výše pojistného za pojištění bytu závisí na několika faktorech. Hlavním kritériem je velikost nemovitosti, konkrétně obytná plocha. Dalšími důležitými faktory jsou typ stavby a hodnota majetku, který se ve vaší domácnosti nachází. Na základě těchto údajů vám pojišťovna vypočítá pojistné, které můžete platit měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo ročně.

Výhody pojištěného domova

Pojištění bytu nabízí více než jen náhradu škody při pojistné události. Některé pojistky obsahují i další výhody a benefity. Může se jednat o pojištění odpovědnosti, nonstop asistenční službu, zajištění náhradního ubytování až na 12 měsíců v případě nouze nebo pojištění elektroniky bez limitu. Před uzavřením pojistky je proto důležité pečlivě prostudovat všechny podmínky a najít pro sebe tu nejvýhodnější nabídku.

Pojištění bytu: Ochrana vaší domácnosti i peněženky ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.czNeponechávejte nic náhodě – sjednejte si pojištění bytu

Nikdy nevíte, kdy vás potká nepříznivé počasí, pád stromu, povodeň nebo vandalismus. S pojištěním bytu budete mít jistotu, že vám pojišťovna vzniklé škody nahradí a vy se nebudete muset obávat velkých finančních výdajů. Pokud jste si dosud pojištění bytu nesjednali, je nyní ten pravý čas to napravit a chránit tak svůj domov i peněženku.

Zdroj včetně ©foto PR, LJM