Dukla Praha postupuje v MOL Cupu po výhře na Slovácku

Dukla Praha postupuje v MOL Cupu po výhře na Slovácku

Dukla v rámci třetího kola MOL Cupu zvládla přestřelku na hřišti prvoligového Slovácka a po výsledku 4:3 postoupila do osmifinále.

Na gól Lukáše Buchvaldka ještě do konce poločasu zareagoval tým z Uherského Hradiště dvěma trefami, krátce po změně stran ale vyrovnal svou první brankou v dresu Pražanů Michal Škoda. Po dalších brankách následně utkání směřovalo do prodloužení, v nastavení ovšem překlopil misky vah na stranu hostů Martin Douděra.

Slovácko vstupovalo do utkání jako jasný favorit, a to nejen díky tomu, že bylo prvoligovým týmem se skvělou formou, ale také proto, že jej Dukla dokázala porazit naposledy v roce 2013. Tým z Uherského Hradiště se navíc dobře naladil víkendovou výhrou nad Karvinou, kterou odčinil jednorázový výpadek proti Spartě, od které v předminulém kole inkasoval pět branek. Od startu sezony však modrobílí poznali hořkost porážky jen dvakrát a proti druholigové Dukle to určitě měnit nechtěli.

Pražané však hned na startu prvního dějství odmítli předzápasové predikce a navázali na svou formu z druhé nejvyšší soutěže.

Buchvaldek převzal míč na ose hřiště, odstavil si tělem Jaromíra Srubka a technicky dokonalým lobem překonal Milana Heču. Výkon modrobílých měl do optimálního stavu hodně daleko, a tak se museli dál bránit. Syn slavného desetibojaře Štěpán Šebrle vyslal do úniku Jakuba Zeronika, který své zakončení mířil na zadní tyč a jen těsně minul. Gólový půst týmu z Uherského Hradiště utnul až Pavel Juroška. Ten využil trestuhodného zaváhání Šebrleho, jenž ve svém pokutovém území nedokázal odkopnout míč a záložník Slovácka už měl úlohu jednoduchou. Krátce před odchodem do šaten zaspala hostující defenziva podruhé. Vlasiy Sinyavskiy se až příliš jednoduše zbavil Jakuba Jeřábka a přízemní ranou poslal svůj tým do vedení.

Svěřenci Martina Svědíka přidali po změně stran na aktivitě.

Juroška se uvolnil na hranici vápna a levačkou prověřil Filipa Radu. Na druhé straně odčinil svoji chybu z první půle Šebrle, když centrem ideálních parametrů našel hlavu Škody a ten dopravil míč na místo určení. V další šanci Pražanů se ocitl Jakub Barac, ale Heča jeho pokus vykopl mimo dosah dobíhajících hráčů. V 73. minutě svěřenci Petra Rady profesorský výkon soupeře zaslouženě potrestali. David Kozel vplul elegantně do šestnáctky a střelou na přední tyč nedal gólmanovi šanci. Fotbalisté Slovácka si však pomohli rohovým kopem, po jehož zahrání se radoval Srubek. V nastaveném čase dokonal obrat z pohledu Pražanů Douděra.

Druholigová Dukla Praha tak dokázala Slovácko překvapit a díky výhře si zajistila postup do další fáze turnaje. Domácí tak nenavázali na dobrou formu a v poháru nečekaně skončili.

Zdroj https://www.livesport.cz/ ; ©foto https://www.fkdukla.cz/ ; LJM