Dětská srdce už podesáté rozzářila Sněmovnu ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.cz

Dětská srdce už podesáté rozzářila Sněmovnu

Srdce s láskou darované slavilo jubileum

Prostory historického jednacího sálu Poslanecké sněmovny v pondělí opět po roce zažily milou změnu: sešly se v nich bezmála dvě stovky dětí a pedagogů z celé republiky, aby si společně prožily finále 10. ročníku projektu Srdce s láskou darované. Přinesly s sebou spoustu pozitivní energie, radost, lidskost, odhodlání, podporu a porozumění. Letos bylo předáno dvacet ocenění, historicky nejvyšší počet. Celkem se do jubilejního ročníku zapojily tisíce dětí se stovkou krásných projektů, symbolických Srdcí, která vyrobily v týmu a věnovaly je těm, kteří si to podle nich zaslouží. Aby je potěšili nebo jim pomohli.

Dětská srdce už podesáté rozzářila Sněmovnu ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.czProjekt, který pomáhá utužovat mezilidské vztahy napříč generacemi a nezná hranice v rozdávání radosti a konání dobrých skutků, se tradičně koná pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Paní Markéta Pekarová Adamová také všechny přítomné v sále přivítala a předala dětem i pedagogům několik ocenění. Spolu se zakladatelkou projektu Janou Jenšíkovou také slavnostně otevřely Síň slávy Srdce a uvedly do ní tři učitelky, které se významně zasloužily o rozvoj projektu. Hlavního partnera, Ministerstvo práce a sociálních věcí, na akci zastupovala paní Šárka Jelínková, náměstkyně člena vlády Mariana Jurečky. I ona předala medaile a certifikáty několika oceněným týmům a popřála Srdci, aby mělo stále spoustu nadšených srdcařů a bylo tu s námi ještě mnoho dalších let.

Dětská srdce už podesáté rozzářila Sněmovnu ; Pestrá Praha ; www.pestrapraha.czPřítomné děti zastupovaly na šest stovek oceněných, bohužel do sněmovny se všichni nevejdou. Do 10. ročníku Srdce s láskou darovaného se jich zapojily tisíce spolu se svými učiteli a vychovateli. Nejrůznějším způsobem je podpořili také rodiny, přátelé, školy, někde i celé obce a města. Vznikly nádherné příběhy, které přesahují rámec jednoho ročníku, mnoho škol se zúčastnilo poněkolikáté.

Přítomní zástupci partnerů a podporovatelů se shodli na tom, že projekt podporují rádi, protože má podle nich opravdu smysl. Jsou to: Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP), Mattel, LUXOR, AV MEDIA Systems, Centropen, Performia, varhanice Irena Chřibková, Boutique hotel Radun, Duhová kočka, TEP factor, Fantasy Decore, Lunamies, Muzeum a galerie Orlických hor, Amos vision, čokoládovna Pralinka a další.

Akci moderovali Jan Onder a Jiřina Vacková ze Studia Ypsilon, které bylo patronem Srdce s láskou darovaného.

Společnost ANTECOM, hlavní organizátor projektu, vydavatel časopisů TRADE NEWS a AGE, jim všem děkuje. Jedenáctý ročník Srdce s láskou darovaného bude vyhlášen v říjnu 2024.

Zdroj včetně ©foto TZ, LJM