Sparta zvládla domácí utkání proti Třinci

Návrat na domácí led po třech týdnech Spartě vyšel na jedničku. Porazili Třinec 4:2

Opatrný začátek bez chyb odšpuntoval David Tomášek, jenž si ve čtvrté minutě najel od modré až mezi kruhy a bekhendovým zakončením trefil horní část branky!

Domácí fanoušci ještě ani nedoslavili vedoucí trefu, když Třinec zaváhal v rozehrávce a přečíslení dvou na jednoho po třinácti vteřinách zužitkoval střelou do odkryté branky David Kaše! Oceláři odpověděli nebezpečnou střelou Erika Hrni z pravého kruhu, načež přelévanou okořenila pěkná akce hostů z osmé minuty. Kanonýr Martin Růžička vyvezl puk mezi kruhy, našel na levé straně Marka Daňa a ten překonal Jakuba Kováře.

Útočné akce Arona Chmielewského, Michala Řepíka a Tomáše Marcinka po levé straně skončily jen střelou do boční sítě, další šance nepřicházely. Ve třinácté minutě však Třinečtí znovu propadli na pravé straně, kam si najel Miroslav Forman a pěknou střelou do horní části vyhnal Ondřeje Kacetla z branky. Výraznější šance nepřibyly ani na jedné straně, v závěru třetiny sparťané třikrát prověřili novice Marka Mazance lehkými střelami ze stran.

Začátek druhého dějství vyšel opticky lépe sparťanům, kteří několikrát v krátkém sledu pálili mio. Tlak v útočném pásmu ukončil pro změnu nešťastný souboj, při němž si Tomáš Marcinkov přisedl koleno a s bolestivým výrazem se skácel k ledu. Slovenský bojovník nakonec nepříjemnou bolest rozchodil a pokračoval ve hře, která se však předchozímu dějství podobala jen velmi vzdáleně.

Až na povedenou střelu Michala Řepíka z levého kruhu diváci viděli spíše chyby v rozehrávce a nepřesnosti v kombinacích, které však ani jeden tým netrestal. Erik Thorell pro změnu v zajímavé šanci pálil z hranice kruhu nad branku, načež si hosté vybojovali první přesilovku, ale skvěle bránící sparťané nepustili Slezany k žádné výraznější šanci. Dokonce mohli udeřit, leč dvě přečíslení Jakuba Konečného s Davidem Vitouchem zakončení nepřinesly.

Ve zbytku třetiny Třinec doplácel na chyby v defenzivě, jenže náš tým nedokázal zakončit. Na druhé straně si hezkou šanci vytvořil Erik Hrňa, proti jehož střele z mezikruží Jakub Kovář zasáhl pohotovou lapačkou! Závěrečné vteřiny ještě poznamenal faul Davida Kašeho, ale Třinečtí si výraznou část početní výhody přenesli do třetí třetiny.

Početní výhoda přišla Třinci v úvodu třetího dějství vhod. Střelu Marka Daňa ještě Jakub Kovář skvěle vychytal ramenem, načež pokryl i pokus Martina Růžičky z kruhu betonem. Nedůrazný Adam Polášek neuhlídal na zadní tyčce dorážejícího Tomáše Marcinka, který dorazil puk do sítě. Vzápětí mohli sparťané odpovědět z hole Davida Kašeho, který z hranice kruhu trefil jen pravou tyčku! Náš tým byl nadále aktivní, ale třinecká defenziva úspěšně odrážela jeden útok za druhým, a když bylo potřeba, Marek Mazanec byl v brance Ocelářů pozorný.

V polovině třetiny pomohl našemu týmu faul Miloše Romana, díky němuž jsme se dostali do první přesilovky. Zajímavý tlak zejména v první polovině početní výhody však žádnou gólovou šanci nenabídl. V závěrečných minutách neudržel nervy Marko Daňo, jehož sekání poslalo hosty opět do čtyř. Rána Martina Janduse však zaplula jen do lapačky, načež jsme měli optický tlak, jemuž chyběla střelba a hosté se udrželi ve hře.

Když však byli v pásmu, obránce Třince nešťastně upadl na modré čáře a nastartoval tím Davida Vitoucha, jenž dohnal puk a přečíslení završil přihrávkou před branku, kde Jan Buchtele usměrnil puk do sítě! Necelé tři minuty před koncem šly oba týmy do čtyř, načež Oceláři odvolali gólmana a zkusili hru v šesti. Obětaví sparťané s jistým Jakubem Kovářem v zádech však nepříjemný závěr ustáli a dokráčeli pro zasloužené vítězství 4:2.


Zdroj včetně ©fota https://www.hcsparta.cz/, LJM